Alexander Bobkin & Tegene Kunbi

NIEUWE EXPOSITIE: ALEXANDER BOBKIN & TEGENE KUNBI

Afrika en Siberië in dialoog: twee kunstenaars uit twee verschillende culturen in Alicia Winters Galería. Van 29 oktober tot en met 5 december zijn er in Alicia Winters Galería werken te zien van twee kunstenaars uit twee zeer verschillende culturen: Alexander Bobkin geboren in Siberië en Tegene Kunbi geboren in Ethiopië.

Beide kunstenaars wonen en werken tegenwoordig in respectievelijk Nederland en Duitsland. Vanaf 29 oktober organiseert Alicia Winters Galería een tentoonstelling waarin twee verschillende culturen met elkaar in dialoog gaan.

De werken van Alexander Bobkin nemen de kijker mee op een reis naar zijn hart, gekenmerkt door individuele mythologie en sporen van een, voor het oog verborgen, voorouderlijk verleden. De Siberische achtergrond van Bobkin vormt de rode draad in zijn werk, die met riten, verhalen, gebruiken en symbolen op het doek tot leven worden gebracht. De figuren op de schilderijen van Bobkin vormen de wegwijzers naar een achterliggende intrigerende wereld waarin de toeschouwer wordt uitgenodigd zijn eigen ontdekkingsreis te maken.

In de werken van Tegene Kunbi zie je duidelijk een weergave van een innerlijke dialoog die uitmondt in een strijd om structuur. Zijn ritmische en kleurrijke composities tonen zijn Afrikaanse roots in combinatie met het geordende, de ‘Gründlichkeit’, van zijn huidige verblijf in Duitsland. Hij verwerkt deze twee werelden laag voor laag tot kleurrijke en geometrische rasters, maar onder deze ogenschijnlijke harmonie roert de innerlijke tweedracht.

De verkooptentoonstelling toont een brede selectie werken en wordt donderdag 29 oktober, officieel geopend met een speciale lezing van kunsthistoricus drs. Merel van den Nieuwenhof. Behalve conservator voor verschillende musea is zij ook museumdocent en eindredacteur van het kunstmagazine Palet.

Alicia Winters Galería is een galerie voor hedendaagse kunst; zij vertegenwoordigt kunstenaars in de verschillende disciplines.

Alexander Bobkin & Tegene Kunbi by Alicia Winters Galería
Officiële opening 29 oktober, 17.30 uur.
Te bezoeken vanaf: 30 oktober t/m 5 december 2015
Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 11:00-17:00u. en op afspraak
Locatie: Walstraat 60, 6811 BD Arnhem