ZomerExpo 2016

Zomerexpositie 2016
Stevenskerk Nijmegen
17 juli t/m 21 augustus 2016
Vrij entree

Openingstijden:
ma. t/m zo. 12.00 – 17.00 uur
i. v. m. Vierdaagse mis op zo. 17 juli 14.00 – 17.00 uur
wijzigingen bij hoge uitzondering mogelijk zie www.stevenskerk.nl

Intermedi-Art Kunstzaken organiseert de 19e Zomerexpositie met hedendaagse beeldende kunst in de Stevenskerk Nijmegen.

Nijmegenprent
De Nijmegenprent is als altijd een belangrijk onderdeel. De 23ste Nijmegenprent is een houtsnede van Grietje Postma. In deze schilderachtige prent valt het zonlicht door de bladeren van de kastanjebomen op de oude stadsmuur langs het Hunnerpark. Dit doet niemand haar na.

Zinvolle Illusie
Voor de expositie vroeg ik dit jaar aan de kunstenaars om hun zinvolle illusie met ons te delen.
Het postmodernisme werkte niet. Daarom nam ik afscheid van dit tijdperk van moedeloosheid en cynisme. Ook blind idealisme beviel me niet. Tegenwoordig houd ik het dichtbij. Ik weet dat mijn kenvermogen klein en het menselijk onvermogen groot is. Desondanks probeer ik er al twijfelend en onderzoekend iets van maken. Met rationeel denken red ik dat niet. Het zijn vooral de kunsten die mij zo nu en dan laten ervaren dat het met mij en de mijnen wel goed komt. Die kunsten zijn nodig. Daarmee bouw ik aan mijn zinvolle illusie.
In een brief aan de kunstenaars beschreef ik mijn huidige levensbeschouwing en vroeg om een beeldende reactie. De resultaten zijn verrassend en er zal minstens één bij zijn die u een goed gemoed geeft.
Ik wens u veel kijkplezier in de prachtige Stevenskerk en hoop dat deze expositie een bijdrage levert aan uw zinvolle illusie.

Theo van Stiphout (tentoonstellingsmaker)

Deelnemende kunstenaars
Tijdens de zomerexpositie kunt u kennismaken met de ‘zinvolle illusies’ van Lucy Besson, Alexander Bobkin, Babette Degraeve, Diederik Grootjans, Frans van den Heuvel, Sven Hoekstra, Margot Maaskant, Kees Moerbeek, Janpeter Muilwijk, Annemarie Petri, Grietje Postma, Joanna Quispel en Jan Tregot.

Bron: Intermedi-Art.