Personages

“In ‘Personages’ verkent Alexander Bobkin de artistieke ruimte achtergelaten door personages uit zijn eerdere werk. Deze karakters afgezet tegen de definitie van het personage op zichzelf, zoals we die kennen uit de mythologie en de geschiedenis door de jaren heen, vormen de basis van de collectie. Het personage als een manifestatie van de muren die we bij onszelf optrekken en bij een ander neerhalen. De zonderlinge streep van het penseel gecontrasteerd met florissante kleuren en statig ruimtegebruik zetten de toon. Een reis die de mystieke allure van het personage als fenomeen verkent en combineert met de persoonlijke invulling van ieders eigen karakter.”

Tekst: Matthijs Loermans

Theater des levens

In tien uiteenlopende werken toont Bobkin ons unieke personages met ieder een eigen verleden, een eigen toekomst en een eigen individuele rol in het collectieve geheel. De personages zijn een afspiegeling van hoe wij ons voelen, de opgewekte rollen die we spelen, de maskers die we dragen en de sombere leegte die daar vervolgens door kan ontstaan. Momentopnames die aanvoelen als een bredere weerspiegeling van het interne proces. Geheel genomen is ‘Personages’ ook een reflectie op het begrip personage en de mens als personage in de conceptuele zin: De moedwillige participant in het theater des levens met enkel onwillige toeschouwers als publiek.

Tekst: Matthijs Loermans

Meer informatie over deze werken?

Wenst u meer informatie over een van deze werken, bent u geïnteresseerd in aankoop, of benieuwd naar de mogelijkheden omtrent kunstuitleen? Neem dan contact op. 

error: Content is protected !!

Neem contact op

Wenst u meer informatie omtrent een kunstwerk, wilt u het werk in het atelier komen bekijken, vul dan onderstaand formulier in. U ontvangt binnen 1 werkdag reactie.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze werken, bent u geïnteresseerd in aankoop, of wilt u zien hoe de werken in een fysieke ruimte tot hun recht komen? Bekijk de impressies, of neem contact op.