Haal kunst in huis, kom in actie voor Oekraïne

De huidige situatie in Oekraïne is verschrikkelijk en geen mens zou noodgedwongen huis en haard moeten achterlaten om in vrede te kunnen leven. Daarom nu (voor onbepaalde tijd) een speciale actie van Alexander Bobkin: Elke aankoop van een kunstwerk in de webwinkel zal ten goede komen aan vluchtelingen door een deel van de opbrengst te schenken aan Giro 555. Een van de grootste krachten van kunst is haar verbindende werking. Als geen ander is kunst in staat mensen van verschillende culturen en afkomsten te verenigen in een gedeelde waardering voor alles wat mooi is, wat prikkelt en wat ontroert. Met deze actie wil Alexander Bobkin solidariteit tonen met alle onschuldige slachtoffers die ontstaan door oorlog in Oekraïne .

Uitgelicht: Sunflower Spirit (50 x 75 cm, olie op canvas)

De volledige opbrengst van Sunflower Spirit is gedoneerd aan Giro 555.

In uitgelicht deze keer niet geheel ontoevallig aandacht voor Sunflower. Het toonaangevende kleurgebruik van geel en blauw doet gelijk denken aan de vlag van Oekraïne, die momenteel in onrustige tijden verkeert. De zonnebloem zelf is onlosmakelijk verbonden met Oekraïne en haar geschiedenis. Zo is het land niet alleen de grootste teler van zonnebloemen ter wereld, de bloem is inmiddels ook uitgegroeid tot een symbool van verzet tegen de oorlog en een teken van solidariteit met het Oekraïense volk.

Het schilderij zelf bevat een aantal karakteristieke elementen van Bobkins unieke stijl: de rustgevende leegte van de open vlakte, minimalistisch kleurgebruik en hier en daar subtiele verwijzingen naar het mystieke. Kijk bijvoorbeeld naar de geest die te onderscheiden is temidden van het schilderij. Een ‘spirit’, extra toepasselijk in tijden waarin het belangrijk is het moraal hoog te houden, net zoals de bloem zelf die altijd naar het licht blijft draaien en het hoofd naar de zon doet heffen.

error: Content is protected !!