Transit

Transit, een fascinerend kunstwerk dat het oog en de verbeelding prikkelt. Dit schilderij onthult een opvallend en warm kleurenpalet, waarbij twee figuren in het middelpunt van de belangstelling staan. Eén van hen valt direct op vanwege de konijnenoren die boven zijn menselijk lichaam uitsteken, wat een betoverende en tegelijkertijd raadselachtige uitstraling geeft. Achter hem staat een tweede figuur, wiens betekenis en doel in dit schouwspel vooralsnog onduidelijk zijn.

Op de voorgrond zien we objecten en spullen verspreid over de grond liggen. De aard en herkomst van deze voorwerpen blijven verborgen, alsof ze de sleutel bevatten tot een mysterie dat nog moet worden ontcijferd. De achtergrond strekt zich uit in ogenschijnlijke oneindigheid, als een kosmisch podium waarop deze intrigerende transitie plaatsvindt.

De figuur met de konijnenoren lijkt het symbool van verandering en overgang te belichamen. Hij staat op de drempel tussen twee werelden, tussen mens en dier, en draagt de symboliek van transformatie en de belofte van het onbekende. De tweede figuur zou een gids kunnen zijn, een metgezel in deze onbekende reis, of misschien wel een waarnemer van de overgang naar een nieuw en onbekend terrein.